Polityka prywatności

S-A-M Sp. z o.o. z siedzibą w Rzuchowie, szanując prawa klientów oraz respektując zasady ustawy o ochronie danych osobowych, zobowiązuje się zagwarantować bezpieczeństwo oraz zadbać o poufność pozyskanych danych osobowych. Pragniemy zapewnić, że gromadzimy informacje niezbędne do zapewnienia odpowiedniej funkcjonalności strony.

W trakcie korzystania z serwisu należącego do S-A-M Sp. z o.o., użytkownik może zostać poproszony o podanie niektórych danych osobowych. Odbywa się to na zasadzie dobrowolności. Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm., każdy użytkownik ma prawo wglądu do swoich danych oraz do ich poprawiania lub usunięcia. W tym celu należy skontaktować się z administratorem serwisu, pisząc na adres: damian.tomaszewski@s-a-m.pl.

Nigdy nie udostępniamy danych kontaktowych klientów osobom lub instytucjom trzecim. Wyjątek stanowią sytuacje regulowane przez przepisy prawa, w których wydany zostanie nakaz udostępnienia danych osobowych upoważnionym organom administracji publicznej lub wymiaru sprawiedliwości. S-A-M Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za komentarze i opinie zamieszczane w serwisie przez osoby prywatne lub firmy.


Niektóre obszary serwisu należącego do S-A-M Sp. z o.o. mogą wykorzystywać małe pliki tekstowe tzw. ciasteczka (ang. cookies). Dzięki cookies nasz system prawidłowo rozpoznaje przeglądarkę użytkownika, ułatwia to przeglądanie strony www. Zapewniamy, że pliki cookie w żaden sposób nie naruszają prywatności odwiedzających serwis. Są nieszkodliwe zarówno dla komputera jak i użytkownika i jego danych. Nie wykorzystujemy ich do innych celów, jak tylko do analizy zachowań użytkowników serwisu, a w konsekwencji do personalizacji zawartości strony internetowej www.

Korzystanie w jakikolwiek sposób z serwisu należącego do S-A-M Sp. z o.o, oznacza akceptację wszelkich zasad zawartych w niniejszej Polityce Prywatności. Powyższy dokument obowiązuje każdą z osób odwiedzających serwis, a także subskrybentów newsletterów zamieszczonych na stronie. S-A-M Sp. z o.o zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w ww. dokumencie.
Polityka Cookies

1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu - S-A-M Sp. z o.o. ul. Rybnicka 77A, 44-285 Rzuchów

4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,

b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,

c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.

5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu,


b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu,

c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu,

d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,

e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

11. W niniejszej polityce cookies wykorzystane zostały materiały Związku Pracodawców Branży Internetowej iab.
http://www.iabpolska.pl/index.php?mnu=3,
http://wszystkoociasteczkach.pl/)

Kontakt

tel. 32/ 414 92 32 wew. 201

fax. 32/ 430 10 60 wew. 200

serwis: 32/ 414 92 32 wew. 103

email: s-a-m@s-a-m.pl 

S-A-M Sp. z o.o.

ul. Rybnicka 77A

44-285 Rzuchów

woj. Śląskie

Newsletter

© 2016 S-A-M Sp. z o.o. Niniejszy strona internetowa nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Produkty mogą się różnić od tych przedstawionych na fotografiach.